"Fèlix Millet, el gran impostor"

Jordi Panyella ens presenta el seu llibre “Fèlix Millet, el gran impostor”. És el resultat d’una investigació periodística que l’autor ha realitzat curosament i de primera mà sobre el cas de l’espoli del Palau. Panyella revela tots els secrets que ha pogut aconseguir del cas, tot i que confessa que “no se sabrà tot” fins que Millet i Montull, als quals anomena “M&m”, ho expliquin “en un acte de valentia”. Alhora, el periodista explica els detalls de la seva professió i en fa una autocrítica.
Avui a les 15h presentarà el llibre a la UPF. En podreu seguir tots els detalls al meu compte de twitter (https://twitter.com/#!/VictriaVic). I per si en voleu estar assabentats abans de començar us deixo aquí un petit tast de diverses respostes que ja ha donat l’autor:
(Entrevista a “Els Temps”, el 21 de febrer de 2012)
A Fèlix Millet, el gran impostor parleu tant de periodisme com del cas Palau. Per què?
—És un joc de blancs i negres. El blanc és l’honestedat periodística, que és com s’ha d’entendre aquest ofici, i el negre és l’impostor d’en Millet. El blanc és en Jesús G. Albalat, periodista d’El Periódico que cito de seguida per a reconèixer-li la feina dia a dia en aquest cas, com a periodista brillant, i també l’Oriol Martorell, que és l’antítesi d’en Millet. En Millet hauria de tenir prohibit d’esmentar l’Oriol Martorell, perquè en Martorell és la cultura en sentit ple.
En quina mesura la classe política és coresponsable de la impunitat amb què va actuar Fèlix Millet?
—Segons a qui ho demanes, en tota. Manuel Bertran, que és el president del Liceu i era vice-president del Palau, va dir al Parlament que ell es feia responsable i reconeixia la seva part de culpa per no haver vigilat. “Però això –va dir– ho elevo fins a la més alta instància del país.” Si ho diu el president del Liceu, no ho diré jo.
(Entrevista a “La Vanguardia”, el 17 de febrer de 2012)
– ¿Por qué Fèlix Millet y Jordi Montull no están en la cárcel?
– Por el caso del espolio no han ido nunca porque tienen dos grandes abogados que elaboraron una gran estrategia legal en base a la confesión, además de aportar tres millones de euros al juzgado como reparación del daño –deben ser los delincuentes que más dinero han pagado para evitar la cárcel-, y por tanto, rompieron todos los supuestos que permiten a un juez encerrar a alguien con prisión preventiva. Sí que fueron encarcelados por el caso del hotel del Palau, pero estuvieron solo 15 días porque la juez consideró que quizá podrían actuar sobre algún testigo o prueba. Pienso era más cuestionable que ingresaran en prisión por el tema del hotel que no por el expolio. Ha sido todo muy contradictorio.
– Muchos de los testimonios que ha entrevistado se han negado a revelar su identidad, ¿por qué?
– En la mayoría de casos por miedo. Sorprende que pasados los años y con la investigación abierta y siendo tan evidente que Millet y Montull acabarán en la cárcel, haya gente de su entorno que te explican sus vivencias y creen que todavía tienen poder para actuar sobre ellos,  aunque yo lo dudo, pero están en su derecho de mantenerse en el anonimato.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: