La Plataforma Stop Pujades convoca una vaga d’usuàries contra l’encariment del transport públic

(Aquesta crònica va ser publicada a La Intervia)

La cinquena setmana de mobilitzacions es salda amb 30 accions coordinades a estacions de metro de l’àrea metropolitana. A l’Eixample, les protestes es concentren a Arc de Triomf i Hospital Clínic.

La Plataforma Stop Pujades convoca una vaga d’usuàries contra l’encariment del transport públic

Portes obertes a l’estació d’Arc de Triomf / @FISIOFAN

Els barris de l’Eixample es van sumar a les concentracions de protesta contra l’augment abusiu de preus del transport públic, en una colada massiva a diferents estacions de metro per cinquena setmana consecutiva. El dimecres 22 de gener la Plataforma Stop Pujades va aconseguir organitzar  accions reivindicatives a 30 estacions de metro de l’àrea metropolitana de Barcelona. Totes les manifestants van arribar dels seus barris a l’estació de Sants a les vuit del vespre i van saltar el control d’accés a les vies dels trens d’alta velocitat. Des d’allà es va llegir el manifest que convoca a una vaga d’usuàries de transport públic dimecres vinent, 29 de gener, de les vuit a dos quarts de nou del vespre. També es mantenen les concentracions als barris a les 19h.

A l’Eixample, les mobilitzacions es van produir a l’estació de metro d’Arc de Triomf, al Fort Pienc, i a la d’Hospital Clínic, on més d’una cinquantena de persones van respondre a la crida de l’Assemblea de l’Esquerra de l’Eixample, que es va sumar a la Plataforma Stop Pujades. Molts dels manifestants formaven part del col·lectiu de Iaioflautes, que també van participar en l’obertura de portes.

La Plataforma Stop Pujades exigeix que es retiri la pujada del 2014 i es congelin els preus d’acord amb les tarifes del 2013. També reclama una taula social per fixar tarifes i criteris. Ja han aclarit, però, que si l’Ajuntament, l’ATM i la direcció de TMB no compleixen la primera exigència, la plataforma i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) no s’asseuran a negociar.

Aquí podeu recordar la cobertura en directe que vam fer per Twitter: View the story “#Stoppujadestransport per @LaIntervia” on Storify

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: