[VÍDEO] ILP pel dret a l’habitatge: el triomf de la ciutadania organitzada

El 23 de juliol la Mariana Cantero (redacció), l’Enric Català (fotografia) i jo mateixa, Victòria Oliveres (audiovisuals), vam passar la tarda dins i fora el Parlament de Catalunya per relatar com van viure l’aprovació de la ILP d’habitatge les activistes de la PAH -Plataforma d’Afectats per la Hipotèca- i l’APE -Aliança contra la Pobresa Energètica-.

Vaig acompanyar a l’Aurora García en aquest dia tant important per ella i aquesta és la crònica audiovisual que en va sortir:

La tarda del passat dijous, 23 de juliol, el Parlament de Catalunya va aprovar sense cap vot en contra, la llei de mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica (aquest ja és el seu nom oficial). Activistes de les tres entitats promotores de la Iniciativa Legislativa Popular que ha fet possible la nova norma (la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC) ho van celebrar a les portes de la cambra com una victòria. Aquesta nova llei, entre altres mesures, obliga als bancs i els grans tenidors d’habitatge –o les administracions, en cas que l’immoble en execució sigui d’un petit propietari– a reallotjar les famílies en situació de vulnerabilitat, i també contempla la creació d’un parc públic de lloguer i el subministrament i l’accés garantit als serveis bàsics de la llar. Es tracta d’una iniciativa ciutadana sorgida de l’esforç organitzat de centenars de ciutadanes anònimes amenaçades de perdre el seu habitatge o de patir talls de llum o aigua als seus domicilis, per no poder fer front a l’import de les hipoteques o les factures d’aquests serveis. Persones com l’Aurora Garcia, per a les quals, “tot aquest temps de lluita ha estat com una nova vida”.

Aquí podeu trobar més informació sobre l’aprovació de la ILP i l’experiència d’altres activistes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: